OH CUCU-CUCU KU


Excited nak bercucu

Ha..ha.. ini isteriku Fahziah yang excited sangat nak terima cucu... Sejak sebulan yang lalu sibuk berbicara tentang persediaan terima cucu.. Baru-baru ini dah buat majlis tahlil dan doa selamat untuk anak menantu yang dah sarat mengandung..... Untuk minggu ini isteriku sibuk betul... lihat lah tu.. sedang sibuk menjahit sarung tilam baby....

Kira-kira jam 3 petang 25 Julai... aku membaca blog ponna yang menyatakan sekarang ni dah 8 bulan 2 minggu, awal ogos dah 9 bulan kandungannya... tersentak juga aku.. Jam 4 petang tu juga aku maklumkan hal tersebut... Huuhuu pas tu terus kami potong kain... jahit.. dan pada petang itu juga masukkan kekabu.. malam tu juga siap 1 tilam dan 6 bantal... 1 lagi tilam.. belum siap kerana kekabu tak cukup.......
Semasa sedang menulis blog ni kira-kira jam 3.00 petang 26 Julai.. kelihatan isteriku (mak ponna / mak mertua rin) membimbit separuh guni kekabu berjalan kaki balik ke rumah.. Aku dann Poyu herannn, mane motornya... kah kah kah rupenya motor tersebut kehabisan minyak tersadai di tepi jalan (bawah bukit tu je..)

Barut baby telah siap dijahit.. seorang baby 10 helai barut..... Barut ibu-ibu baby dalam proses lagi... Besi tungku 1 biji telah ade.. nak cari satu lagi... hehe.. ...
Pesanan ibu: Rin & Ana ...Cepat-cepat cari ubat bersalin.. Jaga kesihatan... Ape-ape hal call mak.

13 Responses
  1. @naBest Says:

    hehehehee...bz nye orang itu.... hehehehee.... set bersalin dh survey.. tinggal nak beli je.. hohohoohoh... tengkiu tengkiu.... sian ibu..menunduk je jahit... hehehe


  2. aeryn Says:

    time kasih mak..alahai, terharunye!Doakan kami selamat ye...


  3. p a n y Says:

    yahooo yahoooo (bakal mak su tumpang lalu)


  4. pali at blog Says:

    maksu sibuk je..hehe


  5. ღ fara ღ Says:

    mak yang pon nak lalu jugak...hahahaha


  6. @naBest Says:

    Mak yang? Hahahaha...tingat kat makyang kite... lalalaalala~


  7. ღ fara ღ Says:

    to anabest...mak yang ke mak lang yang best??? tahuu la...nti i pk lain...hahaha


  8. mr.fadzil Says:

    Abah doakan semuanya selamat, hehe atokk nak lalu gak..


  9. p a n y Says:

    to pali: ey ey ai buzyy tauu jadi mak su. ekekkeke

    to all:

    elehhhhh sume tibe2 sebok je nak lalu. ni highway. bayar! bayar! hahaha ^____~


  10. makcik noni tumpang lalu jugee..rajinnyer mak menjahit eh..mcm mn minyak motor bole abis nih??hahaha...


  11. mr.fadzil Says:

    Excited sangat le tu.. tak menyempat nak ambil kekaku... Nasib baik le habis minyak kat bawah jalan tu je.. noni bila lagi.. tu le abah cari dulu jual mahal lak..


  12. abah ni...kiter rilek la dulu..tggu anak pona bole ckp dulu..baru kiter pikir psal noni..hahaha


  13. Dewi Aja Says:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)